Sets    Stokken    Borstels    Hulpstukken    Accessoires    Stofvrij-werken    8-10 mm    12-18 mm

300mm kogelborstel

Geschikt voor 8mm stok.

€ 52,25 (excl.btw)

De 300mm kogelborstel is speciaal ontworpen voor gebruik met de 8mmø Klik-stokken. Voor kanalen met een diameter van 45mm tot 150mm.

Bestellen

Uitgebreide product beschrijving 300mm kogelborstel

Product ID: #RO-8

Alle borstels en hulpstukken van het Rodtech assortiment zijn ontwikkeld voor electrisch vegen en reinigen van diverse  kanalen en schoorstenen. Met behulp van een accuboormachine  en de juiste koppelstukken kan het electrisch vegen op een verbazend eenvoudige manier beginnen. 

De borstel wordt op de stokken gezet middels een eenvoudig klik-syteem. De eenvoud en het gebruiksgemak is iets wat u in het gehele Rodtech assortiment zult waarderen 

De 300mm kogelborstel is speciaal ontworpen voor gebruik met de 8mmø klik-stokken voor kanalen met een diameter van 45mm tot 150mm. 
De naam “Kogel-borstel” ontleent deze borstel aan zijn vorm die lijkt op een pistool-kogel. Deze borstel dient niet verward te worden met de 300mm “zweep-borstel”.

(Kijk bij de 8mmø stokken voor meer informatie over deze stokken en hun bijzondere kombinatie toepassingen met andere stokken.)

Omdat deze borstel acht dunne maar uiterst effectieve nylon zwepen heeft en door een boormachine wordt aangedreven is er vrijwel geen weerstand te voelen. Daardoor wordt de uitvoering van het werk veel lichter. Alhoewel het werk lichter wordt gemaakt is het resultaat van de Rodtech borstels verbazingwekkend! 
U zult zich na het gebruik van het Rodtech systeem afvragen hoe we het ooit zonder hebben kunnen doen. 
De snelheid van de boormachine bepaalt hoeveel reinigingskracht er wordt gegenereerd om de schoorsteen te vegen.

Het product kan zowel rechts- als linksom worden gebruikt en past zonder probleem in een opening van slechts 45 mm zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties. 
Deze kogelborstel is ontwikkeld voor het vegen en reinigen van:

  • kanalen van pellethaarden
  • gaskanalen
  • oliekanalen
  • ventilatiekanalen
  • kleine rookgasafvoerkanalen 
  • gevoerde of ongevoerde kanalen 

De combinatie van de 8mmø klik-stokken met deze kogelborstel is al vaak als geliefd en onmisbaar benoemd bij onze ervaren Rodtech gebruikers. Meestal wordt deze samen met een set van 12mmø stokken en een 600mm zweep-borstel gekocht als ‘start-set’ en breidt men daarna uit met grotere diameters.

Deze zweep-borstel is ontwikkeld om kanalen met een diameter van 100mm tot 200mm te reinigen.
In de praktijk worden echter vaak wat langere nylon zwepen in de borstel gebruikt. Zo wordt het bereik van de borstel vergroot naar zelfs 250mmø kanalen. Er dient dan wel met meer beleid te worden gewerkt. De super flexibele eigenschap van de 8mmø stokken kan bij grotere kanalen ervoor zorgen dat deze als een spiraal opkrult en knapt bij verkeerd gebruik.

Doordat deze borstel door een kleine opening past van maar 45mmø, is toegang tot een kanaal vinden eenvoudig. Hindernissen zoals ingebouwde luchttoevoerplaten, dempers en keerplaten welke zijn gemonteerd in kachels en schoorstenen of andere kanalen die soms geen ander toegangspunt hebben voor het schoonmaken, behoren tot het verleden. Deze borstel past door de meeste haard-openingen zonder de keerplaat te hoeven verwijderen. 

De borstel bevat nylon zwepen welke helpen om de schoorstenen en kanalen netjes schoon te vegen. De nylon zwepen zijn zeskantig van doorsnede en de vlakke zijden creëren een groot raakvlak om het schoonmaakproces te verbeteren. Doordat de koppen rechtsom en linksom kunnen draaien, kunnen ze met gemak ook kleine schoorstenen schoonmaken. Ook kanalen welke niet rond van vorm zijn kunnen zeer goed schoongemaakt worden. Door de centrifugaalkracht worden de zwepen goed tegen de wanden en in de hoeken van het kanaal gedrukt. De snelheid van de boormachine bepaalt hoeveel reinigingskracht er gegenereerd wordt om de schoorsteen te vegen.

De nylon zwepen zijn zeer eenvoudig zelf te vervangen, dus de kop kan nog vele jaren worden gebruikt. Dit maakt het systeem veel kosteneffectiever dan traditionele borstels.
Daarbij hebt u maar een beperkt aantal koppen nodig voor uw dagelijkse schoonmaakwerkzaamheden. Dit zorgt voor een besparing in ruimte en in tijd die u anders nodig hebt voor het zoeken naar de juiste borstel. U hoeft niet langer de grote reeks borstels mee te nemen die nodig was bij de traditionele handveeg methode. Deze borstels hebben ook het voordeel dat ze kunnen uitzetten in de schoorsteen door de middelpuntvliedende kracht die ervoor zorgt dat de borstel in het midden van de schoorsteen blijft. Daarbij geeft het een veel groter contactveld dan het oude borstelsysteem welke door velen al door het Rodtech systeem is vervangen. De snelheid van de boormachine bepaalt hoeveel reinigingskracht er wordt gegenereerd om de schoorsteen te vegen. Aanbevolen wordt om schoorstenen welke niet rond van vorm zijn op een lagere snelheid te vegen. Gebruik voor uw eigen veiligheid een accuboormachine en geen machine die is aangesloten op het stroomnet.

Het Rodtech Klik-assortiment biedt kwaliteitsproducten voor elektrisch vegen, handmatig vegen, en het reinigen van zeer uiteenlopende afvoeren en leidingen. Via de adapters van Rodtech kan een groot assortiment veegborstels van allerlei fabrikanten aan ons kliksysteem worden gekoppeld. Omdat u de stokken dus niet in elkaar hoeft te draaien en te vergrendelen maar eenvoudig in en uit elkaar klikt, verloopt het veegproces veel sneller. De klik-stokken zijn massief en de  Klik-uiteinden zijn op de stokken geperst voor de hoogste kwaliteit.

Info over Rodtech
Onderdeel van Rodtech EU

Rodtech Nederland is onderdeel van Rodtech EU / Absoluut en is gevestigd in Heerlen / Hoensbroek.
Leveringen, trainingen en informatie voor u worden volledig vanuit Nederland verzorgd.

Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht...