Rodtech borstels en koppen

Voor het allerbeste resultaat

Met de borstels van Rodtech kunt u altijd uit de voeten. We hebben weliswaar diverse soorten borstels ontwikkeld maar absoluut niet meer dan noodzakelijk. Het gaat ons alleen maar om de kwaliteit, duurzaamheid en om het gebruiksgemak. Mocht u zich afvragen waarom Rodtech borstels zo speciaal zijn, lees dan zeker de verdere informatie over de kenmerken en toepassingen. Al eens gehoord van een borstel om nesten te verwijderen? En, hoe zit het eigenlijk met  die zeshoekige nylon zwepen van Rodtech?

Bekijk onze producten

De zeshoekige kracht

Een hoek vormt een scherpe rand. Zes hoeken vormen dus zes scherpe randen. Dit is een groot voordeel in vergelijking met de ronde zwepen in andere systemen. Tevens hebben de borstels van Rodtech geen haren en de vegende werking wordt dan ook volledig verricht door de zeshoekige nylon zwepen in de borstelkop. Afhankelijk van de borstel zitten er vier, acht of zelfs tweeëntwintig nylon zwepen aan een borstelkop. 

Mooi meegeneomen dat u alleen de zwepen hoeft te vervangen en niet de hele borstelkop! In de webshop zijn ze te bestellen op rol van 25 meter.

Bij het roterend vegen komen de zwepen tegen de wanden van het kanaal. De lange zijden van de zweep creëren een groot raakvlak en schuren de wanden schoon. De 6 hoeken zorgen voor een continu schraapbeweging. Links of rechtsom vegen; de borstels zijn er voor gemaakt. De dikte van de nylon zwepen is zo nauwkeurig gekozen dat ze in alle kanalen schrapend werken. Nylon is sterk, maar zacht genoeg om een kanaal niet te beschadigen. Roet is geen partij voor de nylon zeshoeken en zelfs enige teeraanslag zal verdwijnen. De zeshoekige nylon-zwepen zijn ook nog eens eenvoudig door u zelf te vervangen.

Bekijk onze producten

Iedere borstel zijn doel

Eigenzinnig maar niet koppig

Ons 8mm en 10mm gamma is iets bijzonders. Met de speciaal hiervoor ontwikkelde kogelborstel en voor de 10mm de extra kragtige dubbele kogelborstel met bijbehorende boorbits is dit het meest flexibele systeem denkbaar. De 8mm klikstok is dusdanig flexibel, dat u deze 1 meter lange stok zelfs letterlijk tot een cirkel kunt rond buigen. Het 8mm klikstokken systeem is uitstekend voor pelletharden en de 10mm reeks is het meest ingezette Rodtech systeem bij schoorsteenvegers.

Deze stokken met borstel passen door kleine openingen van amper 50mm. Hiermee veegt u kanalen van 50mm tot 150mm en zelfs groter en dat in een oogwenk. De voordelen: Nagenoeg overal toepasbaar, licht in gewicht en ze bewegen zich zonder weerstand razendsnel door het kanaal. Wij kunnen gewoon niet meer zonder!

bekijk in  de webshop

De zweepborstel
als basis

Vol trots presenteren wij de basis van onze borstels: de Zweepborstel. De borstels passen op de Rodtech klikstokken van 12mm alsook 15mm en 18mm dikte.  De borstels worden geleverd met een zweeplengte van 300mm en 600mm,  voor kanalen met een diameter van 100mm tot 500mm.

De 4 nylon zwepen creëren uiteindelijk 8 uitstekende zweep delen op de borstel. Bij een boor met 300 toeren per minuut wordt al snel meer dan 50 maal op 1 plaats geveegd, waarbij de boorsnelheid de kracht van de reiniging bepaald. De eenvoudig door uzelf  te vervangen zwepen zorgen voor een altijd compleet  functionerend systeem. De bol op de kop van de borstelkern zorgt voor soepele geleiding door bochten en langs obstakels. De zweepborstel vormt de basis

van al uw werk en is een uniek stuk gereedschap. Eenvoudig maar zo veelzijdig - de echte allrounder.

bekijk in de shop

Super-schraapborstels

Super-schraapborstels… dat is ook wat ze doen, ze schrapen zware aanslag weg. Ze passen op alle klikstokken van 12mm alsook 15mm en 18mm dikte. Deze borstel wordt geleverd met zweep lengtes van 300mm, 600mm of 900mm. Ontwikkeld voor de reiniging van dikke of zware aanslag in kanalen met een diameter van 100mm tot 650mm.

Deze borstel heeft onlangs een nieuw broertje gekregen. De Super schraap DELUXE. HIerin zitten nog meer zwepen met verschillende lengtes die daardoor een nog betere werking hebben in vierkante kanalen. Vierkante kanalen mogen zelfs groter zijn dan 600mm. De Super Schraap borstels hebben 8 nylon zwepen waardoor er16 zweep delen ontstaan. Bij 300 toeren p/min wordt meer dan 100 maal op 1 plaats geveegd zonder enige kanaalbeschadiging.
Tevens zitten er korte stugge nylon zwepen op de kop en werkt zich hierdoor moeiteloos door sterk verstopte kanalen. Zelfs bepaalde nesten kunnen met succes worden verwijderd. De door uzelf te vervangen zwepen zorgen voor een altijd compleet systeem. De bol op de kop van de borstelkern zorgt voor geleiding door bochten en langs obstakels. Deze Super-schraapborstel is de alleskunner onder de nylon borstels.

bekijk in  de webshop

Brute kracht

De nest-borstel, laat zich het beste omschrijven als de veelzijdig inzetbare bruut of woesteling. Als deze borstel met zijn RvS kabels onder in een nest wordt gestoken zal hij met het grootste gemak het gehele nest aan flarden trekken. Takken en ander materiaal wordt verpulverd of gebroken tussen de RvS kabels en de wanden van het kanaal. Hoe sneller de boor draait hoe gewelddadiger de brute kracht van deze nest-borstel. Klussen die normaal uren duren zijn nu te klaren in luttele minuten.

De 4 RvS kabels zijn 600mm lang en creëren dus 8 kabel delen van elk 300mm. In ronde of vierkante kanalen is hij helemaal in z’n sas. Maar gebruik hem niet in flexibele voeringen, RvS kanalen of in dunne metaalkanalen. 

bekijk in de shop

8mm is vaak voldoende

De kleinste onder de groten

De kogelborstel, dankt zijn naam aan de gelijkenis met de vorm van een pistoolkogel. Deze borstel is  speciaal ontwikkeld voor het 8mm gamma van Rodtech. Voor de 10mm stokken is de dubbele kogelborstel ontwikkled. Alle andere borstels passen op de dikkere maten klikstokken groter dan 10mm. De kogelborstel is een uiterst effectief stuk gereedschap waarvan de vier nylon zwepen zo snel draaien als de boor aankan.

Door zijn kleine maat past hij overal in, van 50mm tot 150mm. Maar ook in grotere kanalen wordt hij veelvuldig toegepast. Overigens hoeft de kachel of het verbrandingstoestel vaak niet eens van zijn plaats. Vegen kan meestal  door de kachel, rechtstreeks het kanaal in. Standaard met 300mm lange zwepen of naar persoonlijke voorkeur aan te passen met iets langere zwepen. De kogelborstel kan wel eens uw favoriete borstel uit het Rodtech assortiment worden.

bekijk in  de webshop

Creosoot? eruit!

Dikke ketting voor een dik probleem

De kettingborstel is dat wat u verwacht… een borstel met kettingen. Door de snelheid van de boor slaan deze kettingen tegen de met creosoot vervuilde wanden van het kanaal. Creosoot verwijderen wordt kinderspel en verdwijnt een “dik” probleem in een mum van tijd. Zelfs van teeraanslag kunt u het kanaal vaak reinigen met deze kettingborstel. Een super oplossing voor achterstallig onderhoud!

bekijk in de shop

Stel zelf samen

Eenvoudiger kunnen we het niet maken

Alle Rodtech borstels zijn door uzelf in en uit elkaar te zetten. Zwepen, kabels en kettingen kunnen eenvoudig door u worden vervangen. U hoeft dus geen hele nieuwe borstel te kopen. Borstelkoppen kunnen naar eigen wens worden ingericht met combinaties van kabels, zwepen, enz.

Belangrijk is dat de uitstekende delen van de zweep, ketting of RvS kabel, altijd even lang zijn. alle stukken moeten dus van gelijke lengte zijn. Roterend reinigen is gebaseerd op het middelpunt- vliedende kracht en centrifugaal kracht. Die werking is alleen mogelijk als het midden (de borstelkern) dan ook echt in het midden zit van de nylon-zwepen of RvS kabels. U doet dit eigenlijk in een handomdraai.

Bekijk onze producten

Als het echt kapot moet!

Het geweld van de vakman!

Renovatie maakt deel uit van het schoorsteen onderhoud. Bij oude keramische voeringen of ronde cementgebonden buizen in gemetselde kanalen, is de keramiek-breker een uitkomst. De keramiek-breker functioneert als een krachtige hamer welke diep in het kanaal de voering stuk slaat. Daar de stok op de breker uit zijn middelpunt staat, veroorzaakt dit zwiepende slagen. Een extreem krachtig product dat zeer effectief werkt. Het openbreken van wanden en schoorsteenkanalen in een woning behoort zo nagenoeg tot het verleden.
Het werk met de keramiek-breker is zeer gevaarlijk en alleen geschikt voor professionals. We raden aan deze alleen met de 18mm klik stokken te gebruiken. Voor veelvuldig gebruik kunnen beter klikstokken worden aangeschaft met de uiterst sterke metalen verbindingen i.p.v. de messing klik uiteinden. Er wordt geen garantie gegeven op klikstokken bij de toepassing met de keramiek-breker.

Bekijk onze producten

Info over Rodtech
Onderdeel van Rodtech EU

Rodtech Nederland is onderdeel van Rodtech EU / Absoluut en is gevestigd in Heerlen / Hoensbroek.
Leveringen, trainingen en informatie voor u worden volledig vanuit Nederland verzorgd.

Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht...

Versturen