Sets    Stokken    Borstels    Hulpstukken    Accessoires    Stofvrij-werken    8-10 mm    12-18 mm

300mm Super Schraap-borstel

€ 88,40 (excl.btw)

De 300mmø Super Schraap-borstel is speciaal ontworpen voor gebruik met alle Rodtech Klik-stokken (m.u.v. de 8mmø stokken). Voor kanalen van 125mm tot 200mm.

Bestellen

Uitgebreide product beschrijving 300mm Super Schraap-borstel

Product ID: #RO-5

Alle borstels en hulpstukken van het Rodtech assortiment zijn ontwikkeld voor elektrisch vegen / reinigen van kanalen en schoorstenen. Met behulp van een accuboor en de juiste koppelstukken kan het elektrisch vegen op verbazend eenvoudige manier beginnen. 

Deze 300mm Super Schraap-borstel is speciaal ontworpen voor gebruik met alle Rodtech Klik-stokken (m.u.v. de 8mmø stokken), zodat het dagelijkse schoonmaken van de grotere kanalen moeiteloos lijkt, maar toch het schoonst mogelijke resultaat oplevert . Deze Super Schraap-borstel is geschikt om kanalen van 125mmø tot 200mmø te reinigen.

In rookgasafvoerkanalen groter dan 500mmø is het raadzaam het 900mm Super Schraap-borstel te gebruiken.

Omdat deze Super Schaap borstel 16 dunne uiterst effectieve zwepen heeft en door een boor wordt aangedreven is de kracht van schoonmaken groter dan bij de standaard 300mm “zweepborstel” Toch is bijna geen weerstand te voelen in vergelijk met een reguliere borstel. Zo wordt de uitvoering van het werk veel lichter. U zult zich na het gebruik van het Rodtech systeem afvragen hoe we ooit zonder hebben gewerkt. 

Deze Super “Schraap-borstel” heeft, buiten het dubbele aantal nylon zwepen, als extra voordeel ten opzichte van de standaard “zweep-borstel”,  dat er ook naar voren wijzende korte nylon zwepen op zitten. Hierdoor kunnen ook diverse verstoppingen en vogelnesten in stalen of gemetselde kanalen worden losgemaakt. 
Super Schraap is daarom de naam en omdat hij goed te gebruiken is voor agressieve aanslag zoals creosoot en teer aanslag. Een nog stevigere borstel dus voor meer vervuilde kanalen.

Ook rechthoekige kanalen zijn geen probleem voor de Rodtech borstels. Bij een rechthoekig rookkanaal is het noodzakelijk om voor de opgaande beweging één kant op te borstelen (linksom of rechtsom) en voor neergaande beweging de andere kant op. Voor het beste resultaat dient u dit een aantal keer te herhalen. De snelheid van de boor bepaalt hoeveel reinigingskracht er wordt gegenereerd om de schoorsteen te vegen. 

De nylon zwepen in de borstel, helpen om de schoorstenen en kanalen netjes schoon te vegen. De zwepen zijn zeskantig en de vlakke zijden creëren een groot raakvlak om het schoonmaakproces te verbeteren. Met gemak kunnen ze ook kleine schoorstenen schoonmaken. De borstels kunnen rechtsom en linksom draaien. Daardoor kunnen dus ook niet-ronde kanalen zeer goed worden schoongemaakt. Door de centrifugaal kracht worden de zwepen goed tegen de wanden en in de hoeken van het kanaal gedrukt. De snelheid van de boor bepaalt hoeveel reinigingskracht er wordt gegenereerd om de schoorsteen te vegen. 

De nylon zwepen, in de borstel, waar de borstel zijn unieke eigenschappen aan verleent, zijn ook nog eens zeer eenvoudig zelf te vervangen. De de borstelkop kan dus vele jaren worden gebruikt. Dit maakt het systeem niet alleen eenvoudiger en beter inzetbaar maar ook veel kosteneffectieve dan traditionele borstels.
Daarbij hebt u maar een beperkt aantal borstels nodig voor de meest voorkomende dagelijkse schoonmaakwerkzaamheden. Dit zorgt voor een besparing in ruimte en in de tijd die normaal anders wordt gebruikt voor het zoeken naar de juiste borstel. U hoeft niet langer de grote reeks borstels mee te nemen die nodig was bij de traditionele handveeg methode. 
Elektrisch vegen met Rodtech veranderd de manier waarop we naar o.a. het schoorsteenveger kijken voor altijd. Niet alleen dat maar ook de resultaten kunnen van af nu vele malen worden verbeterd. 
Deze Rodtech borstels hebben ook het voordeel dat ze kunnen uitzetten in de schoorsteen. Zo past de borstel zich aan de afmeting van het kanaal aan. En door de middelpuntvliedende kracht blijft de borstel in het midden van de schoorsteen gecentreerd. Daarbij geeft het een veel groter contactveld dan de traditioneel oude borstelsystemen die al door velen met Rodtech zijn vervangen. 

Aanbevolen wordt schoorstenen van niet ronde afmeting op lagere snelheid te vegen. Gebruik voor uw eigen veiligheid een accuboormachine en geen machine die is aangesloten op het stroomnet.

Het Rodtech Klik-assortiment biedt kwaliteitsproducten voor elektrisch vegen, handmatig vegen en reinigen van zeer uiteenlopende afvoeren en leidingen. Via de adapters van Rodtech kunnen een groot assortiment van veegborstels van allerlei fabrikanten aan ons kliksysteem worden gekoppeld. Omdat u de stokken dus niet in elkaar hoeft te draaien en te vergrendelen maar eenvoudig in en uit elkaar klikt, verloopt het veegproces veel sneller. De stokken zijn massief en de messing Klik-uiteinden zijn op de stokken geperst voor de hoogste kwaliteit. Messing is een sterk zacht product dat geen metaal of RvS kanaal aantast. Uiteraard is alles gepatenteerd.

Info over Rodtech
Onderdeel van Rodtech EU

Rodtech Nederland is onderdeel van Rodtech EU / Absoluut en is gevestigd in Heerlen / Hoensbroek.
Leveringen, trainingen en informatie voor u worden volledig vanuit Nederland verzorgd.

Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht...