Sets    Stokken    Borstels    Hulpstukken    Accessoires    Stofvrij-werken    8-10 mm    12-18 mm

Ketting borstel vervangingsketting

€ 4,- (excl.btw)

Dit is een set vervangingskettingen voor de ketting-borstel.

Bestellen

Uitgebreide product beschrijving Ketting borstel vervangingsketting

Product ID: #B3-4

De lengte van de ketting bedraagt ongeveer 160 mm.

Het vervangen van de ketting is eenvoudig. 
Het vervangen van de ketting aan de ketting-borstel dient te gebeuren met een 13mm sleutel. Draai eerst de top-bal los. Deze zit met een snel drogende lijm vast.  Als het moeilijk is deze los te krijgen kan de top-bal in een doek worden gewikkeld. Gebruik een waterpomptang on de top-bal los te draaien.
Draai daarna de 13mm moer los maar niet geheel van de borstel-kern af, en de ketting zal eenvoudig uit borstel-kern worden gehaald. Komt de borstel-kern geheel uit elkaar. Onthoud dan goed hoe de borstel-kern is opgebouwd. Deze volgorde is van belang bij het weer in elkaar zetten van de borstel-kern.
Vervang de ketting en zorg dat de pinnen in de borstel-kern in hun overeenkomstige uitsparingen terecht komen. Gebruik een nieuwe zelfsluitende moer om te zorgen dat de zwepen bij het roteren niet los kunnen komen.
Zorg dat de nieuwe kettingen aan de uiteinden in de borstel-kern wordt bevestigd en aan alle kanten even ver uitsteken voordat u de 13mm moer volledig vast draait. Hierdoor blijft de ketting-borstel mooi gecentreerd in het kanaal tijdens het roteren. Is de ketting ongelijk dan kan de borstel in het kanaal onstabiel heen en weer gaan slaan.
Druppel nu wat loctite 243 of een vergelijkbaar snel drogende lijm op de het nog uitstekende van de bout van de borstelkern en draai de top-bal hier overheen vast. Zonder de lijm kan de top-bal tijdens het roteren loskomen.

Info over Rodtech
Onderdeel van Rodtech EU

Rodtech Nederland is onderdeel van Rodtech EU / Absoluut en is gevestigd in Heerlen / Hoensbroek.
Leveringen, trainingen en informatie voor u worden volledig vanuit Nederland verzorgd.

Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht...