Sets    Stokken    Borstels    Hulpstukken    Accessoires    Stofvrij-werken    8-10 mm    12-18 mm

10mm ø stok

€ 36,40 (excl.btw)

Massief kunststof flexibele klik-stokken van 10mm x 1m1 met klik-vergrendeling voor gebruik met de 300mm kogel-borstel. 90% van alle dagelijkse particuliere schoorstenen kunnen hiermee worden geveegd.

Bestellen

Uitgebreide product beschrijving 10mm ø stok

Product ID: #C5-B

Het Rodtech systeem is bijna grenzeloos! Voor praktisch iedere situatie is er wel een oplossing.

Lees voor gebruik altijd de handleiding.

Massief kunststof flexibele stokken van 10mm x 1m1 met klik-vergrendeling voor gebruik met de 300mm kogel-borstel in de volgende situaties:

  • kanalen van pellethaarden
  • gaskanalen
  • oliekanalen
  • ventilaitekanalen
  • kleine rookgasafvoerkanalen
  • gevoerde of ongevoerde kanalen

Deze klik-stok is ontwikkeld voor kanalen met een diameter van 50mm tot 150mm. 
Ook daar waar de toegang zeer beperkt is werkt deze klik-stok zeer goed. 

  • Deze klik-stokken zijn speciaal voor o.a. de Nederlandse, Duitse en Oostenrijkse markt ontwikkeld omdat 90% van de kanalen met deze stokken kunnen worden geveegd. Ze zijn niet alleen erg flexibel maar ook erg licht. Daardoor kost het vegen de natuurlijk ook minder inspanning. 

Dit blijkt te komen door de afmetingen die de meeste kanalen in deze landen hebben en het gebruiksgemak door de felixbiliteit van de klik-stokken. Veel schoorsteenvegers werken voor 95% met deze stokken in combinatie met de 12mm stokken bij hun dagelijkse routineklussen.

Alleen de 300mm “kogel-borstel” past op dit gamma. Niet de 300mm “zweep-borstel” of de 300mm “Super Schraap-borstel”. Ook hoort hier alleen de booradapter voor de 8mm of 10mm stok bij.  De rest van de Rodtech klik-stokken, borstels en adapters zijn onderling geheel uitwisselbaar.

  • In de praktijk worden deze 10mmø klik-stokken veel gebruikt om grotere kanalen tot een diameter van 250mm te reinigen met gebruikmaking van een langere zweepdraad. Het voordeel van langere nylon-zwepen is ook dat de kogel-borstel beter gecentreerd blijft in het kanaal.
    Vasthangen en breuk van de borstel kunnen dan bij obstakels wel een hoger risico zijn. 

Met behulp van de “klik adapter met knop” kan de 10mmø klik-stok op een 12mmø, 15mmø of zefs 18mmø klik-stok worden geplaatst. Denk hierbij aan een kanaal dat bovenin erg smal is. Wel dient men altijd rekening te houden met de slipkoppeling van de machine waarmee de klik-stokken worden aangedreven. De dikkere klik-stokken zullen meer kracht kunnen verdragen dan de dunnere.

Het Rodtech Klik-assortiment biedt kwaliteitsproducten voor elektrisch vegen, handmatig vegen en reinigen van afvoeren en leidingen. Omdat u de stokken met klik-sluiting dus niet in elkaar hoeft te draaien en te vergrendelen verloopt het veegproces veel sneller. De stokken zijn massief en de klik-uiteinden zijn op de stokken geperst voor de hoogste kwaliteit en duurzaamheid. 

Vanwege de plastische eigenschappen van geëxtrudeerde producten is het niet mogelijk te garanderen dat de klik-stokken volkomen recht zijn en blijven. De stokken zullen echter uitstekend blijven functioneren en zijn getest bij temperaturen van minus 30 graden Celcius tot plus 85 graden Celcius.

Info over Rodtech
Onderdeel van Rodtech EU

Rodtech Nederland is onderdeel van Rodtech EU / Absoluut en is gevestigd in Heerlen / Hoensbroek.
Leveringen, trainingen en informatie voor u worden volledig vanuit Nederland verzorgd.

Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht...