Sets    Stokken    Borstels    Hulpstukken    Accessoires    Stofvrij-werken    8-10 mm    12-18 mm

8mm ø stok

€ 33,- (excl.btw)

Massief kunststof flexibele klik-stokken van 8mm x 1m1 met klik-vergrendeling voor gebruik met de kogelborstel. Dit is de meest flexibele stok voor de kleinste kanalen.

Bestellen

Uitgebreide product beschrijving 8mm ø stok

Product ID: #C1-B

Het Rodtech systeem is bijna grenzeloos! Voor praktisch iedere situatie is er wel een oplossing.

Lees voor gebruik altijd de handleiding.

Massief kunststof flexibele klik-stokken van 8mm x 1m1 met klik-vergrendeling voor gebruik met de 300mm kogel-borstel in de volgende situaties:

  • kanalen van pellethaarden
  • gaskanalen
  • oliekanalen
  • ventilaitekanalen
  • kleine rookgasafvoerkanalen
  • gevoerde of ongevoerde kanalen

Deze klik-stok is ontwikkeld voor kanalen met een diameter van 50mm tot 150mm. 
Ook daar waar de toegang zeer beperkt is werkt deze klik-stok zeer goed. 

  • Deze klik-stokken zijn de dunste en meest flexibele in het gamma van Rodtech.

Vanwege hun slanke vorm kunnen de klik-stokken wat makkelijker beschadigd raken dan de dikkere klik-stokken door bijvoorbeeld regenkappen en uitstekende schroeven. Toch is de 8mm samen met de 10mmø een zeer geliefde stok bij de kleine kanalen als die van pellet haarden of kanalen met extreme bochten.

Dit blijkt te komen door de afmetingen die de meeste kanalen in bijvoorbeeld Nederland hebben en het gebruiksgemak door de felixbiliteit van de klik-stokken. Veel schoorsteenvegers werken altijd met deze stokken bij het vegen van pellet haarden. Hun broertje; de 10mm stok in hun is een ven de meest gebruikte in de dagelijkse routineklussen.

Alleen de 300mm “kogel-borstel” dient op de 8mm stok te worden gebruikt.  Ook hoort hier alleen de kleine booradapter voor de 8mm en 10mm stok bij.  De rest van de Rodtech klik-stokken, borstels en adapters zijn onderling geheel uitwisselbaar.

  • In de praktijk worden deze 8mmø klik-stokken veel gebruikt om meer dan alleen kanalen van pellet haarden te reinigen. Ook horen we van grotere kanalen met gebruikmaking van een langere zweepdraad. Het voordeel van iets langere nylon-zwepen is ook dat de kogel-borstel beter gecentreerd blijft in het kanaal. Maar maak hem niet te lang. Dan rolt hij zich op om de stok heen en veegt niet meer.

Vasthangen en breuk van de borstel kunnen dan bij obstakels wel een hoger risico zijn. 

Met behulp van de “klik adapter met knop” kan de 8mm stok op een 12mm, 15mm of zefs 18mm stok worden geplaatst. Denk hierbij aan een kanaal dat bovenin erg smal is. Wel dient men altijd rekening te houden met de slipkoppeling van de machine waarmee de stokken worden aangedreven. De dikkere klik-stokken zullen meer kracht kunnen verdragen dan de dunnere. Stel bij gebruik van 2 maten stokken de machine altijd in op de kracht die de dunste stok kan verdragen.

Het Rodtech assortiment biedt kwaliteitsproducten voor elektrisch vegen, handmatig vegen en reinigen van afvoeren en leidingen. Omdat u de stokken met klik-sluiting dus niet in elkaar hoeft te draaien en te vergrendelen verloopt het veegproces veel sneller. De stokken zijn massief en de klik-uiteinden zijn op de stokken geperst voor de hoogste kwaliteit en duurzaamheid.
Vanwege de plastische eigenschappen van geëxtrudeerde producten is het niet mogelijk te garanderen dat de stokken volkomen recht zijn en blijven. De stokken zullen echter uitstekend blijven functioneren en zijn getest bij temperaturen van minus 40 graden Celcius tot plus 120 graden Celcius.

Info over Rodtech
Onderdeel van Rodtech EU

Rodtech Nederland is onderdeel van Rodtech EU / Absoluut en is gevestigd in Heerlen / Hoensbroek.
Leveringen, trainingen en informatie voor u worden volledig vanuit Nederland verzorgd.

Heeft u vragen?
Stuur ons een bericht...